A háromdimenziós tervezés szemet gyönyörködtető nem csak a laikusok, de a szakmabeli kollégák számára is. Az elkészült modell teljes mértékben körüljárható, minden szeglete vizsgálható, ezáltal sokkal szemléletesebb eredményt mutat. Ugyanakkor a harmadik plusz dimenzió a kétdimenziós modell megalkotáshoz képest több bemeneti adatot és nagyobb odafigyelést igényel a tárgyak térbeli elhelyezkedése miatt.

Egy bonyolult, kihívásokkal teli, egyedi elrendezésű és nem szokványos alakú épület megvalósult terve a tökéletes példa erre. A hő- és füstelvezető rendszer füstterelésért felelős része, az úgy nevezett JET ventilátor befúvási iránya általában X és Y koordináták alapján meghatározható. Ebben az esetben viszont az épület struktúrájából adódóan egy füstkötényfal alá kellett Z fújási irányú koordinátákat alkalmazni az égésgázok és füst optimális elvezetése érdekében.

Az épület legkritikusabb részegysége több egymástól függő, megfelelő beállítású és elrendezésű ventilátor segítségével került füstmentesítésre.

Élvezetes és különleges tervezési feladat volt, mely komoly nehézségeket okozott, ám sikerrel megoldottunk.